Wise: De beste Debit Mastercard voor reizigers

Laten we eerlijk zijn: geld over de grens sturen, en vooral in verschillende valuta, is pijnlijk. Na een aantal maanden reizen, realiseerde ik me hoeveel geld we verloren aan internationale fees. Zo moesten we in Vietnam bijvoorbeeld 3% aan fees betalen, waardoor we op elke 800 euro 24 euro kwijt raakten. Toen ik dacht aan alle leuke dingen die ik samen met Emily in Vietnam voor dit geld kon doen, raakte ik redelijk gefrustreerd.

Heb jij hetzelfde meegemaakt?
Gelukkig ben ik een revolutionair overboekingssysteem tegengekomen, waarin je zonder deze frustraties geld internationaal kunt overmaken.
Het transfersysteem waar ik het over heb heet Wise. Met Wise hoeft je je geen zorgen te maken dat een percentage van je hard verdiende loon wordt opgeslokt door oneerlijke wisselkosten. Ik help je graag om gemakkelijk te bankieren terwijl je op reis bent, en ik leg je uit dat het gebruik van Wise-technologie een geweldige kans is voor iedereen die overal ter wereld reist.

Wat is Wise?

Wise is een online service waarmee je je geld internationaal kunt overmaken tegen de echte wisselkoers en eerlijke tarieven. Naar mijn mening, en die van vele andere reizigers, is Wise de gemakkelijkste betaaloplossing voor personen die over de hele wereld reizen. Deze service heeft het leven van Emily en mij duizend keer gemakkelijker gemaakt.

Wise heeft een nieuwe manier van geld overmaken die 9 keer goedkoper is dan een traditionele bank. Ze gebruiken niet één internationale transactie, maar twee lokale overboekingssystemen. Op deze manier vermijden klanten de traditionele bankkosten en hoeven ze geen geld te verliezen door tegen een oneerlijk tarief over te boeken.

Wise verandert de wereld van de internationale financiën. Het wordt beschreven als een “doorbraak in internationale valutabewegingen”.

‘s Werelds traditionele banksystemen zijn niet ontworpen voor mensen die veel reizen en dus leven zonder grenzen. Ze verwerken nog steeds kosten tussen $ 2 en $ 50, toegevoegd aan de verborgen kosten die zijn ingebed in de onvoorspelbare wisselkoersen. Daarom heeft Wise een nieuw systeem gebouwd. Ze rekenen zo min mogelijk kosten en hebben een radicaal transparante prijsstructuur.

Het belangrijkste kenmerk en dat is ook gelijk wat ik het leukst vind aan Wise, is het grenzeloze account systeem dat werkt alsof je lokale bankrekeningen over de hele wereld hebt.

Het Grenzeloze Account

Het grenzeloze account is een account met meerdere valuta’s die je de mogelijkheid biedt om 54 valuta’s aan te houden en deze binnen enkele seconden om te zetten – op het moment, onderweg of wanneer de koers juist is. Je krijgt altijd de echte wisselkoers en de transparante, lage kosten.

Je kunt je GRATIS aanmelden en er zijn geen abonnementskosten of andere verborgen kosten aan verbonden. 

Voor de bankrekening krijg je een persoonlijk rekeningnummer en bankgegevens voor de belangrijkste valuta zoals Euro, US Dollar, GBP, etc.

Vanaf je Wise-account kun je geld naar elke bankrekening sturen, of je kunt de valuta’s op je account uitgeven in elk land waar je naartoe reist, hiervoor ontvangt je een Wise Debit MasterCard. Deze Debit MasterCard is een absolute MUST-have voor elke reiziger. Hiermee kun je in elke valuta over de hele wereld geld betalen of opnemen.

Stel dat je bijvoorbeeld naar Kuala Lumpur, Maleisië reist. Je kunt dan eenvoudig een Maleisisch saldo openen in je wise-account en Maleisische Ringgit uploaden naar dat saldo. Zodra je in Kuala Lumpur aankomt, kun je in elk café, elke winkel, elk restaurant (zolang ze MasterCard accepteren) betalen met je Wise Debit MasterCard en het exacte bedrag wordt van je Maleisische Ringgit-portemonnee afgeschreven. Dat betekent nul transactiekosten. *Big Smile*!!! Zeg dus maar vaarwel tegen die veel te hoge wisselkoersen.

Hoe converteert Wise valuta met behulp van de echte wisselkoers?

De manier waarop het werkt: je stuurt je geld in dezelfde valuta zoals deze op je huidige bankrekening staat naar de rekening van Wise. Daarna zullen zij het omrekenen met behulp van de echte wisselkoers en geld van hun eigen buitenlandse bankrekening halen en het overboeken naar de bankrekening die jij in diezelfde valuta wilt betalen.

Ik kan me voorstellen dat je het nog steeds niet begrijpt, dus laat me uitleggen met een voorbeeld.

Als u euro’s naar Amerikaanse dollars wilt verzenden, in plaats van één internationale overschrijving via een bank te doen en belachelijke kosten te betalen, stuur je je euro’s naar de Wise Euro-rekening met een specifiek referentienummer. Wise stuurt je geld vervolgens van hun eigen Amerikaanse dollarrekening naar de Amerikaanse dollarrekening die jij wilt betalen.

Dit betekent dat je geld eigenlijk nooit internationaal wordt overgemaakt.

Banken zijn stiekem in de manier waarop ze dingen doen. Zelfs als de vergoeding redelijk lijkt, zullen ze je raken met een absurde wisselkoers.
Meestal hanteren banken een wisselkoers die voor henzelf gunstig is, net zoals wanneer je buitenlands geld bestelt, of je geld wisselt op luchthavens… Twee dingen die je absoluut moet vermijden, tenzij je het fijn vindt om je geld door de wc te spoelen.

Wise houdt hun transactiekosten en wisselkoersen altijd transparant. Je kunt beide altijd zien voordat je de overboeking uitvoert. Er worden nooit stiekeme kosten in rekening gebracht.

Hoe kun je je eigen grenzeloze bankrekening maken?

Maak je gratis account aan. Vervolgens moet je je identiteit verifiëren voor de veiligheid van je account. Wanneer je account is geverifieerd, ga je eerst naar het tabblad “Balances” op je Wise-profiel. Vervolgens kun je de valuta kiezen waarin je geld wilt houden door op het tabblad “Add Balances” te klikken.

Dat was het Al. Je account is nu actief!

Je kunt op elk moment elke valuta toevoegen. Je hoeft dus niet gelijk alle valuta’s te weten die je ooit nodig zult hebben.

Zodra je account is voltooid, heb je toegang tot de volgende privileges:

 • Geld toevoegen aan je saldo in de valuta die je hebt gekozen.
 • Geld ontvangen in verschillende valuta met account nummer en IBAN’s.
 • Je geld binnen enkele seconde converteren naar een andere valuta, wanneer je maar wilt, met de echte wisselkoers en lage transactiekosten.
 • Je geld rechtstreeks vanuit elke gekozen valuta sturen naar familie en vrienden, of je kunt ermee je rekeningen betalen.
Credit Card Afbeelding

Drie dingen die je moet weten over Wise

1. Debit MasterCards Prijzen
Het bestellen van je Wise debit card kost je 5 GBP (€ 5,94) en een vervangende kaart 3 GBP (€ 3,57). Nadat je je hebt aangemeld, moet je een eerste minimale storting van 20 USD of een vergelijkbaar bedrag in jouw valuta doen. Dit bedrag is alleen nodig om je nieuwe Debit MasterCard te activeren. Dit is geen vergoeding, het is nog steeds jouw geld dat kun je dan ook gewoon uitgeven!

2. Kosten en Vergoedingen
Als je de valuta waarmee je betaalt op je rekening hebt staan, worden er geen kosten in rekening gebracht. Als je deze valuta niet in je account hebt, worden er conversiekosten tussen 0,35 en 1% in rekening gebracht. Wat nog steeds minimaal is.

Als je online betaalt, kan de verkoper zijn eigen transactiekosten in rekening brengen. Dit kan gebeuren, zelfs als je de andere valuta in je account hebt. Om dit te voorkomen, is het veiliger om de verkoper te vragen je te factureren in de valuta van jouw voorkeur.

3. Geldopname
Als je de valuta opneemt die je op je saldo hebt, dan worden er geen kosten in rekening gebracht tot 200GBP of 250USD (of het equivalent van jouw valuta) per 30 dagen. Daarna wordt er 1.75% opnamekosten in rekening gebracht. Als je de valuta niet op je account hebt staan, dan worden er extra conversiekosten in rekening gebracht.

Om extra kosten van de geldautomaat zelf te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je de lokale valuta van de geldautomaat kiest.
Als je bijvoorbeeld in Australië bent, kiest dan de Australische dollar als de valuta waarin geld moet worden afgeschreven. Dit voorkomt dat de geldautomaat de wisselkoers markeert.

Drie belangrijkste voordelen van het gebruik van Wise ten opzichte van het traditionele systeem:

 1. Je kunt alle valuta’s in één account verzenden, ontvangen én converteren.
 2. Je krijgt altijd de echte wisselkoers én de lage, transparante tarieven waar ze bekend om staan.
 3. Met de Wise Debit MasterCard kun je geld opnemen en in restaurants, winkels, etc. betalen over de hele wereld.

Enkele interessante kenmerken van het Wise banksysteem

 • Maak een account zonder inschrijfkosten.
 • Er zijn geen maandelijkse of jaarlijkse rekeningkosten. Ook hoef je niet na te denken over eventuele contracten of abonnementen.
 • Voeg geld toe of houd het geld vast in 53 verschillende valuta’s in je eigen ‘grenzeloze’ account.
 • Krijg bankgegevens voor meer dan 30 landen. Je krijgt gratis unieke bankgegevens voor het VK, Australië, Nieuw-Zeeland, de VS en elk ander land in de eurozone.
 • Ontvang geld met je grenzeloze bankgegevens – je kunt gratis je geld in EUR, USD, AUD, NZD en GBP ontvangen.
 • Voeg gratis geld toe aan je Wise rekening door een bankoverschrijving te doen naar je ‘grenzeloze’ bankgegevens. Betaalmethoden zoals debet of MasterCard kunnen kosten met zich meebrengen.
 • Stuur gratis geld van de ene grenzeloze rekening naar een andere grenzeloze rekening.
 • Eenvoudig geld verzenden of opnemen. Er zijn vaste kosten om geld naar een bankrekening buiten Wise te sturen.

Enkele handige Wise-tools

Wise Rate Tracker
Wise heeft zijn eigen koerstracker waarmee je wisselkoerswaarschuwingen kunt instellen, zodat je valuta’s kunt omrekenen wanneer de prijs voor jou geschikt is.

Wise valuta-omzetter
Met de Valuta-omzetter kun je valuta’s omrekenen tegen de echte wisselkoers – de middenkoers die onafhankelijk is van banken of wisselkantoren en dus zonder verborgen kosten.

Swift/BIC-codezoeker
Met deze tool kun je op bank of land naar een SWIFT-code zoeken. Het is ook mogelijk om een SWIFT-code te valideren.

Wise-app
Je vindt de Wise-app zowel op App Store als op Google Play. Met de app kun je geld overmaken, zie je de status van overboekingen en kun je een overboeking annuleren.

Profiteer van het Wise-banksysteem

Geld ontvangen op je grenzeloze rekening werkt net als elke andere gewone bank. Je voert de bankgegevens in van de valuta waarin je wilt worden betaald, samen met die van de ontvanger en Wise zal de overboeking voor jullie uitvoeren.

Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken Wise. Iedereen is de eerlijke transacties en het systeem met meerdere valuta’s gaan waarderen. Grote bedrijven krijgen grip op het systeem en dat kan jij nu ook.

Het betalen van belachelijke kosten voor vreemde valuta is niet alleen duur en pijnlijk, maar kan ook erg verwarrend zijn omdat nooit wordt uitgelegd wat er daadwerkelijk met je geld gebeurt. Wise heeft een compleet nieuwe wereld gecreëerd, het is erg geïntegreerd in termen van mensen en bedrijven. Als je wilt proeven van de snelheid, de kosteneffectiviteit en het gemak van internationale overboekingen, maak dan hier je account aan.

Als je vragen hebt over Wise Technology, laat ze dan hieronder een reactie, of stuur me een DM op Instagram of Facebook en ik help je graag verder!

Boekentips

Authentiek op reis naar je mooiste leven

aanvraag ebook

Creëer meer rust en vrijheid en leef een gelukkiger leven.


DEEL DEZE TIPS MET ANDEREN >>

Nog meer tips
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *