OMARM JE EMOTIES

Hoe komt het dat jij het contact met jezelf kwijt bent? En dat je niet het leven leeft dat je graag wilt? 7 weken lang gaan we samen aan de slag om het contact met jezelf en je naasten te herstellen en te verbeteren.

Over de training

De training bestaat uit twee delen. In het eerste gedeelte ‘voorbereiding’, zal ik de basis van de theorie uitleggen. Ik zal uitleggen aan welke signalen je angst kunt herkennen, zodat je er een beeld van kunt gaan vormen bij jezelf. Hierna zullen we stilstaan bij hoe het nu eigenlijk komt dat je zo bang bent geworden voor je emoties, of het delen ervan met anderen. We moeten daarbij ook kijken naar hoe je emotionele leven is gegroeid en welke, vaak ongeschreven, regels je daarbij hebt geleerd van je ouders of opvoeders. Deze ‘regels’ bepalen namelijk vaak nog steeds je dagelijks leven en kunnen er zelfs voor zorgen dat je vastloopt in het hier en nu.

In het tweede gedeelte ‘aan de slag’ zal ik aan de hand van vier stappen uitleggen hoe je over je oude angsten heen kunt komen.
Stap 1: bewustwording
Stap 2: omgaan met angst
Stap 3: doorvoelen
Stap 4: delen met anderen – de keuze die hebt om wat je van binnen ervaart naar buiten te brengen en te delen met anderen.

INVESTERING PILOT: € 77,-
DAARNA (7-08): € 97,-

Wat gebeurt er als je je openstelt voor je emoties?

 • Je algemene angstniveau daalt
 • Je loopt niet meer vast. Sterker nog, je ervaart een flow die zorgt voor levensvreugde, kracht en richting. Een energie die ervoor dat je verder wilt, blokkades wilt opheffen en jezelf op een nieuwe manier gaat ervaren.
 • Je komt in verbinding met je persoonlijke waarheid en bent in staat om dit ook uit te drukken, een waarheid waar je niet meer aan twijfelt.
 • En door je uit te drukken en je eigen stem te laten horen, verbeteren je relaties. Je voelt zich minder alleen.
 • Je leven wordt rijker en meer bevredigend, en je hebt een duidelijk gevoel van betekenis, vastberadenheid en verbondenheid.
 • Je ontdekt wat voor voelend en gevoelig persoon je eigenlijk in de kern bent.
 • Je breekt door blokkades heen je al zo lang in de greep hebben gehouden.
 • En je kiest voor een leven met emoties en een dieper gevoel van zijn. 
 •  
Emoties

Waarom deze training?

In mijn werk zie ik veel mensen die zijn vastgelopen in hun leven. Deze mensen hebben vaak jarenlang gestreden om dingen anders aan te pakken, om te veranderen. Sommigen zijn zelfs al eerder in therapie geweest. Maar hoe hard ze ook probeerden, ze hadden geen blijvend succes. Na verloop van tijd vervielen ze toch weer in oude patronen. Patronen die hen weg hielden van hun werkelijke emoties en van anderen. Patronen die hen nergens brachten. Klinkt dit bekend?

De reden voor het constante herhalen van deze patronen is duidelijk: er zal nooit een echte verandering plaats vinden in hoe we ons voelen of gedragen, als we niet onze ware gevoelens onder ogen komen. Als we echt willen dat iets verandert, als we echt meer willen leven zoals we diep vanbinnen eigenlijk willen, dan moeten we leren om in contact te zijn met onze gevoelens en ze te leren ‘managen’ als ze er zijn – het verdriet dat we voelen als we iets zijn kwijtgeraakt, de boosheid die we voelens als ons onrecht is aangedaan, de blijdschap die we voelen als we iets goeds bereiken en de liefde die we voelen als we dichtbij onze dierbaren zijn. En alles wat hier tussenin zit.

Wellicht denk je inmiddels dat je toch niet zo gemakkelijk omgaat met je gevoelens zoals je eerder dacht. Het idee dat je je wat meer gaat openstellen voor het ervaren van je emoties of het aangaan van intimiteit met anderen, kan dan eng zijn.

Heel veel nieuwe dingen zijn eng voordat je ze probeert, maar die nieuwe dingen kunnen iets worden waar je later wat aan hebt, als je eenmaal doorhebt dat ze niet zo bedreigend zijn als je dacht. En hetzelfde kan gebeuren met je gevoelens. Hoe meer je ze een kans geeft, hoe meer je oefent met het verbinden met je gevoelens, hoe makkelijker dit hele proces wordt en hoe beter je in staat zult zijn om met je emoties om te gaan.

Wil je dus dat je door de angst voor je gevoelens altijd op het tweede plan blijft leven? Of wil je meer in het hier en nu kunnen leven en meer je leven in eigen handen nemen? Wil je dat je leven meer bevredigend is? Als je dat echt wil, kan deze training je helpen. 

Ik kan je geen garantie geven dat het een pijnloze of gemakkelijke tijd wordt, ik kan je wel garanderen dat het je leven voorgoed zal veranderen, als je leert hoe je om kunt gaan met je emoties en ze leert delen met anderen. Ik vertel dit uit eigen ervaring, uit mijn eigen leven, dat van de mensen om mij heen en mijn klanten. 

Dit krijg je:

 • Inzicht in jouw emotionele leven, in hoe je om kunt gaan met je emoties en ze leert delen met anderen
 • 4 duidelijke stappen om over je oude angsten heen te komen
 • Oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt
 • 7 weken lang iedere week toegang tot een nieuwe module
 • 70+ videolessen
 • Extra Module: Affiliate marketing – de basis

Inhoud:

Week 1: Voelen of niet voelen, dat is de vraag
Week 2: Hoe ben ik zo geworden?
Week 3: Stap 1: Het herkennen van je gevoelens
Week 4: Stap 1 (vervolg): Bewust worden van je afweermechanismen
Week 5: Stap 2: Het temmen van de angst
Week 6: Stap 3: Voelen, voelen en nog eens voelen
Week 7
: Stap 4: Delen

Mireille Al

4/5

“In vijf dagen helpt Stef je inzicht krijgen in waar je op dit moment staat, waar je naartoe wilt en wat je nodig hebt om daar te komen. Dit doet hij door je iedere dag één of meerdere korte filmpjes te sturen waarin hij uitlegt wat je gaat doen en waarom juist die stap zo belangrijk is om te ontdekken wat je wilt. Na het kijken van de filmpjes ga je zelf aan de slag met de opdrachten, die vaak bestaan uit het beantwoorden van een aantal vragen. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je er aan wilt besteden, maar het is de moeite waard om er echt even goed voor te gaan zitten! Stef legt je niets op, maar geeft suggesties hoe je te werk kan gaan. Hij straalt een positiviteit uit die inspirerend werkt. Hij staat open voor suggesties en vragen en is meer dan bereid je verder op weg te helpen als je ergens vastloopt. Een fijne training als je op zoek bent naar handvatten voor verandering, maar nog niet de stap durft te zetten om een intensiever coachingstraject te starten.”

In deze 7-weekse training leer je je angsten te verminderen en de kennis en kracht van je gevoelens te gebruiken om je leven in te richten zoals jij dat wil. De videolessen nemen je stap voor stap mee om met behulp van emotionele mindfulness een vervuld leven te leiden.

Inhoud:

Week 1: Voelen of niet voelen, dat is de vraag
Week 2: Hoe ben ik zo geworden?
Week 3: Stap 1: Het herkennen van je gevoelens
Week 4: Stap 1 (vervolg): Bewust worden van je afweermechanismen
Week 5: Stap 2: Het temmen van de angst
Week 6: Stap 3: Voelen, voelen en nog eens voelen
Week 7
: Stap 4: Delen

In deze 7-weekse training leer je je angsten te verminderen en de kennis en kracht van je gevoelens te gebruiken om je leven in te richten zoals jij dat wil. De videolessen nemen je stap voor stap mee om met behulp van emotionele mindfulness een vervuld leven te leiden.

Dit krijg je:

 • Inzicht in jouw emotionele leven, in hoe je om kunt gaan met je emoties en ze leert delen met anderen
 • 4 duidelijke stappen om over je oude angsten heen te komen
 • Oefeningen waarmee je zelf aan de slag kunt
 • 7 weken lang iedere week toegang tot een nieuwe module
 • 70+ videolessen
 • Extra Module: Affiliate marketing – de basis