OVER MIJ

Ik dreigde mijn droom te moeten opgeven, maar creëerde toen een nóg mooier leven!

In 2018 besloot ik samen met mijn vrouw de huur op te zeggen, al onze spullen te verkopen en een enkeltje naar Thailand te boeken. Ik was op dat moment 25, had een jaar geleden de bachelor ‘Psychologie” behaald en in datzelfde jaar een maand van het backpacken mogen proeven – iets waar ik geen genoeg meer van kon krijgen. Mijn vrouw en ik gingen 6 maanden bij mijn ouders wonen en spaarden samen 20.000 euro. Met dat bedrag gingen we als budgetreizigers zo lang mogelijk de wereld ontdekken. Ik had de tijd van mijn leven en voelde me zo vrij als een vogel. Maar met de tijd werd het gespaarde bedrag minder en minder, wat betekende dat er een einde zou komen aan mijn vrije leven. Ik zou weer terug moeten naar Nederland – voor een baas gaan werken en me ergens settelen. Alleen al de gedachten hieraan beklemde me. Ik dreigde mijn droom te moeten opgeven en daar kon ik niet mee leven. Ik realiseerde me dat er wat moest veranderen: ik moest een online inkomen creëeren zodat ik kon blijven reizen. Dus ik ging op zoek naar een coach, leerde onwijs veel van haar en ging er helemaal voor. En zo begon mijn leven als digital nomad. Ik probeerde verschillende dingen zoals het vertalen van teksten, affiliate – en netwerk marketing en het creëeren van content voor verschillende bedrijven. Allemaal prima te doen, maar op een gegeven moment bekroop me een vervelend gevoel omdat ik niets bijdroeg aan een mooiere wereld. En vanuit dat gevoel creëerde ik mijn eigen online life coaching business. 

In 2022 kwamen er steeds meer leeftijdsgenoten die ook graag als digital nomad wilden leven naar me toe met vragen als “hoe doe je dat?”, “hoe heb jij een online inkomen gecreëerd met coaching?”, en “kun je mij helpen om een succesvolle online business op te zetten?”. Het waren deze vragen die me brachten tot het herdefiniëren van mijn missie: mensen tussen de 25 en 35 helpen een goedlopende online coaching business te bouwen zodat ook zij kunnen werken waar en wanneer ze willen. En nu leef ik iedere dag mijn droom doordat ik anderen help hun droom te realiseren. Elke dag mag ik doen wat ik het allerliefste doe, werk ik met de mooiste mensen en ga ik met meer energie naar bed dan waar ik mee opstond. En daar mag ik ook nog eens geld voor vragen. Stiekem was dit altijd al een droom en vaak lijkt het nog zo onwerkelijk.

Over mij - Stef Kusters

Mijn visie op een locatie onafhankelijke leefstijl: het is super simpel
Mijn visie op een locatie onafhankelijke leefstijl is dat deze vrijheid het resultaat is van mindset en actie nemen. Het is echt super simpel, maar de meeste mensen dénken er te veel over en dóen te weinig, en daarom lukt het ze niet. En geloof mij: als het echt moeilijk was, dan zou ik het ook niet kunnen. 

Wat je over mij moet weten
Ik ben een vrije vogel die altijd overal een oplossing voor vindt. Ik zie mogelijkheden, zelfs in de onmogelijkheden. Ik trek altijd mijn eigen plan en ik hou er van om tegen het “normaal” in te gaan. Het leven zie ik als een geschenk waar je zelf vorm aan kunt geven. Als ik iets in mijn hoofd haal, dan ga ik daar helemaal voor. De laatste jaren ben ik allergisch geworden voor mensen die alles en iedereen de schuld geven behalve zichzelf. Buiten dat ben ik zachtaardig, hou ik ervan een lach op het gezicht van anderen te toveren en handel ik altijd uit liefde.

Dit is echt typisch Stef:

  • Mijn vrouw en kinderen zijn mijn grootste liefdes en staan altijd op nummer 1! Waar ik ook ben en wat ik ook doe, als zij mij nodig hebben dan ben ik daar. Niets of niemand heeft voorrang op mijn grootste liefdes.
  • Of ik me ooit ergens ga settelen? Voorlopig nog niet, de wereld heeft nog zo veel moois te ontdekken en ik ben nog lang niet klaar met het bezoeken van nieuwe plekken. Er zijn zo veel verschillende culturen en onwijs veel mooie natuur dat ik soms zelfs baal als ik eraan denk dat ik nooit van alles zal proeven in dit leven. Enja… zelfs als de kinderen naar school ‘moeten’, dan blijven we nog lekker reizen en gaan we voor thuisonderwijs. Lange leve het leven!
  • Nooit meer zal ik terug gaan naar het 9 tot 5 leventje. Een wekker moeten zetten om te gaan werken? Ik moet er niet aan denken. Ik hou van de vrijheid om mijn afspraken zo te plannen dat ik lekker kan blijven reizen. Ik hou ervan om mijn laptop open te kunnen klappen als het mij uitkomt, zoals bijvoorbeeld wanneer ik op het strand zit en de kinderen lekker aan het spelen zijn. Ik hou van mijn werk en ik hou van mijn leven en dat wil ik graag zo houden.
  • Ik heb een hekel aan shoppen en koop alleen iets nieuws als het echt echt echt, maar dan ook echt nodig is. Op sokken loop ik vaak door tot er geen zool meer in zit en kleding draag ik tot de gaten erin zitten. Waarom? Omdat ik me bewust ben van de impact van het maken van spullen op het milieu, maar ook op het welzijn en de gezondheid van andere mensen en dieren. Heb ik echt iets nodig, dan kijk ik altijd of ik er tweedehands aan kom. 
  • Ik hou van eten, maar enkel als het plantaardig is. Als ik een dood dier (of een stukje ervan) op een bord zie liggen, dan ga ik over mijn nek en voel ik mijn hart weer een stukje verder breken. Dieren zie ik ‘gewoon’ als levende wezens, die net zo veel recht hebben op een vrij en gelukkig leven als wij mensen. Het reizen en verschillende documentaires hebben me tot dit punt gebracht. Pijnlijk, maar voor mij zeker noodzakelijk.
  • Iedere nacht deel ik mijn bed met het hele gezin. We slapen lekker in elkaars armen en als de dag begint dan nemen we eerst altijd een half uur de tijd om te knuffelen en lekker rustig wakker te worden. Kon dit maar voor altijd zo blijven, maar ik ben me er zeker van bewust dat deze tijd voorbij gaat.
  • De zonsondergang vangt ALTIJD mijn aandacht. Ben ik in gesprek? Afgeleid. Zit in te eten? Afgeleid. Ben ik met de kinderen bezig? Samen even stilstaan bij de mooie kleuren in de lucht. Na het aantal foto’s van mijn gezin, heb ik in mijn telefoon de meeste foto’s van zonsondergangen. Iedereen die me kent weet dit.

Wil jij graag kennismaken?