OVER MIJ

Wie ben ik?

Ik ben Stef Kusters, 29 jaar en getrouwd met Emily en vader van Kye. In januari 2019 vertrok ik samen met mijn soulmate voor onbepaalde tijd op wereldreis, waarna we momenteel weer een aantal maanden in Nederland, Zuid-Limburg wonen. Mijn missie om mensen te helpen de verbinding met zichzelf en het leven terug te vinden, begon zoals vele andere reizen – door simpelweg te proberen een uitweg te vinden uit mijn eigen negatieve spiraal.

Tijdens mijn puberteit merkte ik dat mijn onzekerheden groeiden en groeiden, totdat ik uiteindelijk in een hele diepe put belandde – gevangen door mijn gevoelens van depressie, schaamte en angst. Ik was vervreemd van mijn eigen lichaam en langzaam werd me duidelijk dat ik me er nooit thuis voelde.  

Uiteindelijk kwam ik op een kruispunt:

Ik kon ofwel doorgaan met het volgen van het pad dat van mij werd verwacht, of ik kon ervoor kiezen om mijn hart te volgen – om mijn hindernissen te overwinnen en een leven te creëren waardoor ik geïnspireerd werd.

Over mij - Stef Kusters

Zo startte ik in 2014 mijn medische transitie. Aan het einde van dat jaar kreeg ik mijn eerste T-shot, waardoor mijn lichaam langzaam veranderde. Deze veranderingen zorgde ervoor dat ik mij meer en meer thuis ging voelen in het lichaam waarin ik woon. Echter bleef ik van binnen nog veel onrust voelen, had ik de verbinding met mijzelf nog niet teruggevonden en was ik dus ook nog steeds niet mezelf. Ik was nog lang niet daar waar ik hoorde en graag wilde zijn.

Uiteindelijk besloot ik in 2018 mijn backpack te pakken en samen met mijn vrouw, voor onbepaalde tijd, de wereld rond te reizen.

Het was tijdens deze periode dat ik me wijdde aan geestelijke genezing en persoonlijke groei. Mijn ervaringen in het buitenland hebben mijn leven fundamenteel veranderd. Ik begon de kostbaarheid van het leven in te zien en het grenzeloze potentieel te begrijpen dat ieder van ons in zich draagt.

Het is dit besef én mijn transitie dat zorgden voor het verlangen om anderen te helpen – om hen te ondersteunen op hun pad om obstakels te overwinnen, de verbinding met zichzelf terug te vinden en hun mooiste leven te realiseren.

Ik doe dit door middel van het creëren van bewustwording en de negatieve overtuigingen en verhalen die ons vormen op te heffen. Ons werk samen draait om het leren (h)erkennen, accepteren, uitdagen en verwijderen van deze overtuigingen, zodat jij de liefde en vrijheid kunt vinden die altijd al diep in jou zaten.

Opleidingen:

Bachelor Psychologie – om door middel van een kritische denkwijze anderen beter te begrijpen, een groter inzicht te hebben in menselijke relaties en de verschillende ontwikkelingsfasen van mensen te waarderen.

Life Coaching – om mensen te ondersteunen bij de zoektocht naar zichzelf en het overwinnen van uitdagingen. Maar ook om bepaalde levensgebieden te verbeteren en weer van het leven te kunnen gaan genieten.

Laat mij je helpen om naar je hart te luisteren, jezelf terug te vinden en je mooiste leven te leven.