Gardens by the bay: 14 areas

Gardens by the Bay: 14 verschillende areas

Gardens by the Bay is een van de meest populaire attracties in Singapore. Hoe zou het ook eigenlijk niet zo kunnen zijn? Ik bedoel, mooi groen, prachtige bloemen en de beroemde, enorme kunstmatige Supertrees niet te vergeten!

Gardens by the Bay is een natuurpark van 101 hectare dat in 2011 officieel zijn ‘deuren’ opende. Ze hebben meer dan een half miljoen verschillende soorten planten die in de twee verschillende ‘domes’ groeien.

Het doel van de Gardens by the Bay: ze willen een ‘City in a Garden’ maken, hiermee bedoelen ze dat ze de kwaliteit van leven willen verhogen en het groen/de fauna in de stad willen verbeteren.

Als je op zoek bent naar tips en een complete gids om Gardens by the Bay te bezoeken, dan ben je hier aan het juiste adres!

Supertrees Gardens by the Bay

Supertree Grove

Je hebt waarschijnlijk al veel foto’s voorbij zien komen van de prachtige Artificial Supertrees in Gardens by the Bay. Deze enorme bomen zijn het eerste dat je aandacht trekt. Het zijn eigenlijk verticale tuinen; erin groeien verschillende varens, orchideeën en bromelia’s.

The Supertrees zien er niet alleen geweldig uit, ze zijn ook uitgerust met milieuvriendelijke technologie, die de ecologische functie van bomen nabootst, zoals fotosynthese en het absorberen van regenwater. Door deze functies zijn de bomen geheel zelfvoorzienend, ze gebruiken de fotosynthese voor de verlichting in de avond en de opname van regen voor de bewatering van de planten en de fonteinen.
Ze dienen ook als luchtinlaat en -uitlaat voor de koelsystemen van de Cloud Forest en Flower Dome.

Er is zelfs een brug gebouwd, de OCBC Skywalk, tussen de bomen.

Openingstijden Skywalk:
Dagelijks: 9:00 – 21:00

Entree:
Volwassene: $8
Kind (3 – 12): $5

Als je denkt dat de bomen overdag al adembenemend zijn, wacht dan tot het avond wordt en de bomen de ster worden van de ‘Garden Rhapsody’ Show. Tijdens deze show zullen de supertrees je een geweldige geluids- en lichtshow geven. Het thema van de show wisselt regelmatig. Toen wij daar waren, speelden ze Toy Story, vanwege de release van Toy Story 4. 

Showtijd:
Dagelijks: 19:45 + 20:45

Tip: Zorg dat je er op tijd bent om zeker te zijn van een goed plekje, er komen veel mensen kijken!

Cloud Forest

De Cloud Forest biedt een unieke ervaring! Zodra je de dome binnenstapt valt je oog direct op de 30 meter hoge waterval. Ze hebben een route uitgestippeld die je door de hele drome brengt, eerst neem je de lift naar het hoogste punt en dan vervolg je de weg naar beneden. Tijdens deze route kom je een breed scala aan verschillende planten tegen. Elke dag produceren ze mist in de koepel, wat het bos een prachtige faire like vibe geeft.

Cloud Forest

Openingstijden:
Dagelijks: 9:00 – 21:00

Misttijden:
10:00, 12:00, 14:00, 18:00 en 20:00

Tip: Zorg dat je er vroeg bij bent om de drukte voor te zijn!

Flower Dome

Flower Dome, de naam zegt het al, is een gigantische koepel met de meest uiteenlopende flora en fauna van over de hele wereld. Het is de grootste glazen kas ter wereld! Deze koepel heeft geen vaste route zoals in het nevelwoud, waardoor je vrij kunt lopen. In negen verschillende tuinen uit vijf continenten vind je diverse bloemen, planten en bomen.

De tuinen die er te vinden zijn: Australische tuin, Mediterrane tuin, Californische tuin, Zuid-Amerikaanse tuin, Zuid-Afrikaanse tuin, Olijfgaard, een vetplantentuin en de Baobabs.

Openingstijden:
Dagelijks: 9:00 – 21:00

Cloud Forest & Flower Dome

Entree Cloud Forest + Flower Dome:
Volwassene: $28
Kind (3 – 12): $15

Floral Fantasy

Floral Fantasy is de nieuwste thematische attractie bij Gardens by the Bay, hier vind je vier verschillende tuinlandschappen en een 4D-rit. Er zijn meer dan 3000 planten van meer dan 150 soorten te vinden.

De 4D-rit neemt je mee op de reis van een libel door Gardens by the Bay.

De eerste van vier tuinen heet “Dans“, dit kleurrijke deel toont planten die aan het plafond hangen en kronkelig bewegen.

Float” is de naam van de tweede tuin die je bij Floral Fantasy vindt, hier loopt een mooi beekje dat door de groene heuvels slingert.

Waltz“, de derde tuin, is een regenoase met bloemwatervallen tussen rotsen en drijfhout.

Last but not least, “Drift“, een grotachtige ruimte die wordt omgeven door terrasvormige rotsformaties.

Openingstijden:
Dagelijks: 9:00 – 21:00

Entree:
Volwassene: $20
Kind (3 – 12): $12

Entree Flower Dome, Cloud Forest & Floral Fantasy:
Volwassene: $46
Kind: $25
>> Inclusief shuttle service <<

Overige tuinen

De onderstaande tuinen zijn gemakkelijk te verkennen in één dag en ze zijn helemaal gratis.

Serene Garden

Serene Garden is een samensmelting van plantkunde en cultuur, wat ook het motto van deze tuin is. Hier vind je een unieke tuinbouwtuin die is geïnspireerd op het concept van Japanse Zen Gardens.

Art Sculptures

In Gardens by the Bay vind je meer dan 40 Art Sculptures van over de hele wereld. Ze gaan perfect samen met de planten en voegen een nieuwe dimensie toe aan het landschap.

Bay East Garden

Bay East Garden is de op een na grootste van de drie tuinen van Gardens by the Bay. Je wordt beloond met een geweldig uitzicht op de skyline van Singapore. Dit is de perfecte plek om te ontspannen, weg van de drukte.

Dragonfly & Kingfisher lake

In de Dragonfly en Kingfisher lakes vind je een grote verscheidenheid aan waterleven, zowel vissen als planten. Deze planten spelen ook een cruciale rol bij het behouden van de juiste hoeveelheid voedingsstoffen in het meer. Ze reguleren dit door overtollig fosfor en stikstof op te nemen. Op deze manier zal de kwaliteit van het water beter zijn omdat deze als een natuurlijke eco-filter fungeren.

Far East Organization Children’s Garden

Far East Organization Children’s Garden is perfect voor een dagje uit met het gezin. Je kunt het zien als een natuurspeeltuin met allerlei leuke dingen voor de kleintjes, en stiekem ook voor de volwassenen.

Heritage Gardens

Wandelen door de Heritage Gardens is een geweldige manier om meer te weten te komen over de cultuur en geschiedenis van Singapore. Het wordt verteld door middel van een uniek verhaal over planten. Je kunt door vier thematuinen wandelen en ontdekken hoe de planten verbonden zijn met de Singaporese cultuur.

Sun Pavilion

In Sun Pavilion kun je een wandeling maken en genieten van prachtige woestijnachtige landschappen. Er staan meer dan 1000 planten in deze prachtige tuin.

World of Plants

World of Plants laat je een reis zien door het leven van planten; hoe ze hun zaden verspreiden, hoe planten zich aanpassen aan verschillende omgevingen, hoe paddenstoelen de communicatie met het regenwoud ten goede komen en nog veel meer.

In elke hoek kun je iets nieuws ontdekken en leren over het systeem van planten.

The Canyon

In The Canyon vind je meer dan 60 unieke oude rotsen die afkomstig zijn uit Shandong in China. Het is geweldig om door dit gebied te lopen en al deze verschillende soorten rotsen te zien.

Satay By The Bay

Er zijn veel mogelijkheden om te lunchen of dineren bij Gardens by the Bay, maar Satay by the Bay is onze favoriet. Ze hebben veel lokale lekkernijen en er is voor elk wat wils.

Als je nog steeds aan het uitzoeken bent hoe je het meeste uit je dagen in Singapore kunt halen, bekijk dan mijn Perfecte 3-daagse reisplanning.

Garden by the Bay heeft zo veel te bieden dat je hier een hele dag kunt doorbrengen om alle verschillende attracties te verkennen.

Misschien vind je deze artikelen ook leuk

DEEL DEZE POST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.