11 boeken voor persoonlijke ontwikkeling

11 boeken om te lezen voor persoonlijke ontwikkeling

Ze zeggen dat lezen voor de geest is wat lichaamsbeweging is voor het lichaam, dus laten we onze geest in vorm brengen!

Ik heb altijd gehouden van persoonlijke groei, leren van wat er op mijn pad komt en zoeken naar alles waar ik nieuwe inzichten van kan krijgen, zoals YouTube, podcasts, cursussen, boeken en meer. Dit is een van de grootste sleutels tot mijn succes geweest. In het begin had ik geen idee hoe ik het leven kon creëren waar ik van droomde, ik had ook had geen idee hoe ik een bedrijf moest opbouwen of hoe ik digitale producten kon creëren en verkopen. Ik heb geleerd omdat ik altijd een growth mindset heb gehad. En hoeveel ik ook leer, ik wil steeds meer en meer leren.

Met de huidige situatie in de wereld is het belangrijk om na te denken over hoe je die growth mindset kunt behouden. Hoe kun jij je, met meer onzekerheid  dan ooit te voren, op jezelf en op het leren blijven focussen? Je kunt webinars bekijken, online cursussen volgen, thuis workouts doen, netwerken, boeken lezen, etc.

In dit artikel focus ik me uitsluitend op boeken. Ik heb hieronder de boeken opgesomd die mij het meest hebben geraakt en mij de meeste waarde hebben gegeven. Al deze boeken zullen je inspireren en motiveren om de beste versie van jezelf te worden. Ze zeggen dat lezen voor de geest is wat lichaamsbeweging is voor het lichaam, dus laten we onze geest in vorm brengen!

11 boeken die je moet lezen - inspiratie en motivatie

| 1 |

Master Your Mindset door Michael Pilarczyk

Een boek over persoonlijke – en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Het recept voor een gelukkig en succesvol leven is eenvoudig: Doe wat je echt leuk vindt en wordt daar heel goed in. Dat is Michael’s advies. Dus vraag jezelf eens af: waarom doe je wat je doet? Leef jij eigenlijk wel bewust of doe je alles op de automatische piloot? Michael Pilarczyk helpt je ontwaken en controle over je gedachten te krijgen. 

 

| 2 |

De Alchemist door Paulo Coelho

Paulo Coelho, een wereldbekende Braziliaanse schrijver, schreef het boek ‘De Alchemist’. Hij spoort zijn lezers aan om de wijsheid van het hart te volgen. Het is een verhaal over een schaapherder die één grote wens heeft. Hij wil graag een wereldreis maken om uit te vinden hoe de wereld in elkaar zit. Hij droomt over verborgen schatten, waardoor hij in actie komt en op ontdekkingstocht gaat. Als hij in Egypte de alchemist ontmoet, leert hij veel van zijn spirituele wijsheid en kennis. 

| 3 |

Je bent zoals je denkt door Michael Pilarczyk

In juli 2021 kwam Michael Pilarczyk’s boek: ‘Je bent zoals je denkt’. Hierin legt hij uit hoe je gedachten jouw werkelijkheid creëren. Er bestaat namelijk niet slechts één werkelijkheid. De manier waarop jij de wereld ziet, wordt bepaald door de gedachten die jij hebt. En die gedachten kun je kiezen. Zoals je denkt, zo zal je zijn. En zo zal je leven zich vormen.

Wanneer je begrijpt dat je je manier van denken kunt veranderen, kun je meer voor jezelf creëren. Dan kun je je leven inrichten zoals jij dat graag wilt. Zo leer je leven in verbinding met de bron. 

| 4 |

De kracht van het Nu door Eckhart Tolle

In ‘De kracht van het Nu’ leert Eckhart Tolle je over de waarde van leven in het huidige moment. We zijn in gedachten vaak bezig met het verleden of de toekomst, maar we vergeten te genieten van het heden. Eckhart laat je beseffen dat alleen het Nu, het heden, er daadwerkelijk toe doet.

Het verleden is geweest en kun je niet meer veranderen, hoe graag je dat soms ook zou willen. En de toekomst is er nog niet, dus het heeft ook geen zin om je daar mee bezig te houden. Je kunt het beste genieten van elk moment, van elke dag. Want dan zal je geluksgevoel toenemen. Dit boek leert je het leven te waarderen en meer positiviteit te ervaren.

| 5 |

Think and Grow Rich door Napoleon Hill

‘Think and Grow Rich‘ is de klassieker der klassiekers op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en succes. De waarheden en wijsheden die Napoleon Hill beschrijft in dit boek zijn tijdloos. Deze wetten en regels zijn universeel. Het neemt je stapsgewijs mee in de strategie die miljoenen mensen een fortuin heeft opgeleverd, maar die bovenal de formule is voor een succesvol en voldaan leven.

| 6 |

Stephen R. Covey leert managers hoe zij de kwaliteit van hun persoonlijke leven én van hun producten, diensten en organisaties kunnen verbeteren. Al jarenlang inspireert Covey zijn lezers met de kennis en informatie. Dit boek staat wereldwijd bekend als een enorme inspiratiebron. Dankzij zijn inzichten kun je je leven ingrijpend veranderen, ongeacht je situatie of leeftijd. 

| 7 |

Haemin Sunim is een boeddhistische monnik en daarom staat het boek logischerwijs ook vol met boeddhistische wijsheden. Tegenwoordig is de wereld erg druk. Steeds meer mensen verliezen zichzelf hierin en kunnen maar geen rust vinden. Dit boek leert je om rust te vinden in deze drukke wereld. Ook gaat Haemin dieper in op liefde, vriendschap, werk en levensdoelen. 

| 8 |

Rijke Pa Arme Pa door Robert Kiyosaki

De rijken worden rijker en de middenklasse meestal niet. Hoe komt dat? Rijke mensen laten het geld voor hun werken en de middenklasse werkt voor geld. De meeste mensen leven in een ratrace en betalen elke maand netjesde vaste lasten. Ze houden wat geld over en geven dat bijvoorbeeld weer uit aan Netflix. Hierdoor blijf je hetzelfde riedeltje alsmaar herhalen en moet je hard blijven werken om rond te kunnen komen.

In dit boek leer je meer over een passief inkomen en hoe je jouw vermogen kan laten groeien. Je hoeft hier niet rijk voor te zijn! Ook je om je kinderen een betere financiële toekomst te geven en dat je niet op het schoolsysteem kan vertrouwen wat betreft de lessen over geld.

| 9 |

‘The Subtle Art of Not Giving a F*ck’ geeft je meer moed en zelfvertrouwen. Ook leer je omgaan met tegenslagen. Er zijn veel cursussen of boeken met enkel positieve spreuken die zeggen dat je altijd maar positief moet zijn. Altijd positief zijn is onmogelijk in een mensenleven en dit maakt het boek op een leuke manier duidelijk. De humor in het boek maakt het luchtig om te lezen, maar er worden ook wetenschappelijke onderzoeken bijgehaald. 

| 10 |

Miracle Morning door Hal Elrod

Veel mensen beginnen hun dag gestresst. Ze zetten zo laat mogelijk de wekker, moeten zich haasten om op school of op het werk te komen en zijn meestal net op tijd en soms zelfs te laat. Dit kan veel fijner. Dit boek geeft je handvaten om je dag beter te beginnen. En je begint je dag niet alleen beter, ook ben je bezig met zelfontwikkeling, ben je beter voorbereid op tegenslagen en voel je je gelukkiger. Aan de hand van 6 gewoontes schrijft Hal Elrod hoe je dit kunt doen. 

| 11 |

De fontein, vind je plek door Els van Steijn

‘De fontein, vind je plek’ gaat over je familiesysteem. In het boek staat de fontein symbool voor je familiesysteem. De invloed van het familiesysteem op je leven is groter dan je denkt. Dit boek geeft je praktische handvaten om patronen in je gedrag te doorbreken. Patronen die mogelijk al generaties lang zijn doorgegeven, zonder dat je je daar bewust van bent. Patronen die jou niet langer dienen en waar je beter afscheid van kunt nemen. Je krijgt hierdoor meer rust en grip op je leven. Het zal je verbazen hoeveel patronen die jij hebt overgenomen helemaal niet bij je passen. En het zal je gelukkiger maken wanneer je die patronen doorbreekt en weer een stap dichter bij jezelf komt.

Op Bol.com staan nog meer goede boeken over persoonlijke ontwikkeling. Er is veel keus en er zit altijd wel een boek tussen waar jij iets aan hebt.

Persoonlijke ontwikkeling is belangrijk en boeken kunnen je daarmee goed op weg helpen. Gun jezelf je mooiste leven, creëer je eigen vrijheid en geluk en blijf jezelf persoonlijk ontwikkelen!

Laat het me in het comments weten als je een van deze boeken hebt gelezen of als je nog andere suggesties hebt om aan de lijst toe te voegen. En ook, wat heb jij liever: een papieren boek lezen, e-book of luisteren naar een audioboek?

DEEL DEZE POST

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.